Uimodståelig nøddedrømmekage
Super lækker drømmekage med ekstra knas på toppen - fuldend din drømmekage med en nøddetopping af dine yndlingsnødder - f.eks. mandler, pekannødder, hassenødder eller valnødder.
Ingredienser
225 g blødt smør
225 g sukker
4 store æg
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
Nøddemasse:
275 g brun farin
2 spsk. mælk
2 tsk. stødt kanel
125 g mørk sirup
75 g kokosmel
150 g nødder, f.eks. mandler, hasselnødder, pekannødder og valnødder
Sådan bager du drømmekage med nødder
1. Tænd ovnen på 180 gr. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
2. Fordel dejen i en springform, ca. 22 cm i diam., beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30 min. ved midterste ovnribbe. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
3. Bland alle ingredienserne til nøddemassen undtagen nødder sammen i en gryde, og kog op. Tag gryden af varmen. Hak nødderne, og vend i massen.
4. Fordel nøddemassen over kagen. Hæv varmen til 225 grader, og bag kagen i yderligere ca. 5 min.