Dyreryg med rodfrugter og mos
SPONSORERET indhold

Dyreryg med rodfrugter og mos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavet dyreryg med tilbehør af bagte rodfrugter og kartoffelmos med selleri.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

1 dyreryg, ca. 2 kg, f.eks.rådyr el. kronhjort
8-10 enebær
salt, peber
1 spsk. frisk timian
evt. 1-2 fed finthakket hvidløg
75 g smør
2 løg
2 dl rødvin
2 dl vildt- el. hønsebouillon
2 dl piskefløde
1½ spsk. hvedemel
½ dl vand
2-3 tsk. ribsgele
evt. kulør

Rodfrugter:
3 persillerødder
2 rødbeder
4 gulerødder
2 spsk. olivenolie
Selleri-kartoffel-mos:
1 kg kartofler
400 g rodselleri
2 dl minimælk
15 g smør
50 g hakkede hasselnødder
100 g revet gratineringsost

  1. Afpuds kødet for de groveste sener. Krydr kødet med knuste enebær, timian og evt. hvidløg. Drys med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad eller en bradepande. Fordel skiver af smør over kødet. Kom løgbåde, rødvin og bouillon i bunden af fadet. Steg kødet 1¼ time ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Efter 1 time hældes skyen fra. Si skyen over i en gryde. Kom fløden i, og kog op. Rør mel rystet jævnt med vand i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og gele. Farv evt. saucen med lidt kulør.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Vend dem med olie, salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen sammen med kødet, de skal have ca. 50 min.
  3. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand ca. 30 min. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne og sellerien med mælk og smør. Smag til med salt og peber. Kom mosen i et smurt ovnfast fad, og drys nødder og ost over. Gratiner mosen i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 gr. ca. 15 min., til overfladen er gylden.