SPONSORERET indhold
Dyrlægens natmad
En klassiker med hjemmelavet leverpostej under saltkødet.
4 personer
Ingredienser
Dyrlægens natmad
4 store spsk. leverpostej (opskrift herunder)
8 skiver saltkød
sky, karse og rå løgringe til pynt
rugbrød
Leverpostej:
(2 bakker)
1/2 kg svinelever
200 g fersk spæk
2 løg
125 g smør
150 g hvedemel
1/2 l kogende mælk
2 æg
2 tsk. salt
groftkværnet salt
1 tsk. allehånde
1/2 tsk. stødt nellike
- Hak lever, spæk og løg i foodprocessoren eller få slagteren til at hakke en blanding til dig.
- Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør levermassen i, tilsæt krydderierne, og rør æggene i.
- Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i, og bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca. 1 1/2 time.
- Smør leverpostejen på brødet, og læg saltkød over. Pynt med hakket sky, karse og løgringe.