Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1½ time
Græskarpuré:
1 hokkaidogræskar
75 g smør
1-2 tsk. citronsaft
Cupcakes:
3 dl hvedemel, 180 g
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. stødt muskat
½ tsk. groft salt
3 æg
1 dl sukker, 80 g
1 dl farin, 80 g
evt. 100 g mørk chokolade
Pynt:
100 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
evt. lakridssnører
og slik
- Skær græskarret i både og skrab kernerne ud. Læg bådene på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time, til frugtkødet er helt mørt.
- Skrab kødet fra skallerne og mos det med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt smør og smag til med citronsaft.
- Cupcakes:
Sigt melet sammen med bagepulver og krydderier og tilsæt salt. - Pisk æggene sammen med sukker og farin og pisk græskarpureen i. Tilsæt melblandingen og evt. hakket chokolade.
- Fordél dejen i 12-14 smurte eller papirforede forme (de skal fyldes helt op) og bag kagerne ved 200 grader i ca. 25 min.
- Tjek med en trætandstikker, om dejen er gennembagt, og lad kagerne stå i formene i 5 min., før de tages ud på en rist.
- Pynt:
Smelt den mørke chokolade og fordél den på de afkølede cupcakes. Lad den stivne. - Smelt den hvide chokolade og fyld den i et lille kræmmerhus af bagepapir eller madpapir. Sæt en prik i midten af hver cupcake og tegn derefter 2-3 cirkler (eller en spiral). Træk med en tandstikker eller lignende fra midten og ud, så der opstår et spindelvævsmønster, og lad det stivne.