Ingredienser
150 g smør
200 g mel (31/2 dl)
100 g sukker
1 æg
Fyld:
250 g marcipan
1/2 kg jordbær
1 dl ribsgelé
Tilbehør:
Flødeskum eller cremefraiche (18%)
- Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Kom det sammenpiskede æg i og saml dejen.
- Lad dejen hvile koldt en halv times tid. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (22 cm i diam.) med dejen.
- Prik dejbunden med en gaffel og bag den ved 185-200 grader i ca. 20 min. Lad den svale.
- Rul marcipanen ud til en tynd plade og læg den i bunden af tærten.
- Skyl og nip jordbærrene, del 2/3 i halve og mos resten. Læg jordbærmosen på marcipanen og læg de halve jordbær tæt herpå.
- Smelt geléen med lidt vand. Lad den svale, så den begynder at tykne og fordél den så på bærrene (evt. med en bagepensel).
- Flødeskum eller cremefraiche serveres til.