Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
½ liter lunkent vand
1/3 pakke gær
2 tsk groft salt
250 g knækkede hvedekerner
600-700 g hvedemel
- Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet sammen med de øvrige ingredienser.
- Ælt, til dejen er sej og glat. Lad dejen hæve ca. 30 min.
- Form et brød og sæt det på en bageplade. Lad det hæve 1 time.
- Bag brødet i en 200 grader varm ovn i 15 min. Skru ned til 175 grader og bag videre ca. 25 min., til brødet lyder hult, når man banker på det på undersiden.
- Afkøl på bagerist.
- Variation: Form dejen til 10-12 boller, lad dem efterhæve og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15-20 min.