Entrecote med stuvede kantareller og rucola
En nem gæsteret med de bedste råvarer.
Ingredienser
1 græskar af ca. 1 kg f.eks. hokkaido eller butternut
olivenolie
salt og peber
lidt citron eller limesaft
200 g kantareller
lidt olivenolie og smør
½ dl hvidvin
2 dl piskefløde
1 tsk dijonsennep
salt og peber
6-8 entrecote
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
3-4 kviste timian
salt og peber
1 fed finthakket hvidløg
½ bakke rucola
Tilbehør: kogte kartofler.
Sådan laver du entrecote:
Halver græskaret og skrab kernerne ud. Skræl græskaret og skær det i stave eller mindre stykker. Kom græskarstykkerne på bageplade med bagepapir. Kom olivenolie, salt og peber på græskarstykkerne og bag dem i ovnen 25-30 min ved 200 grader til de er møre. Tag dem ud og krydr med citron eller limesaft og vend græskarstykkerne sammen med rucolasalat før servering.
Rens kantarellerne fri for jord. Steg dem på en pande med lidt olivenolie og smør, og krydr med salt og peber. Tilsæt ½ dl hvidvin og lad det simre 1-2 min. Hæld piskefløde herved, og lad det simre indtil fløden bliver cremet i konsistens. Krydr med lidt dijonsennep, salt og peber.
Steg bøfferne på en pande med olivenolie og lidt smør og krydr dem med frisk timian, salt, peber og hvidløg – steg dem ca. 3 min. på hver side.
Server entrecote sammen med bagt græskar, rucola og kantareller, og spis kartofler til.
Prøv også: Salat med krabbe, urter og citron