Få opskriften på sprød andesteg.
Foto: Maria Warnke Nørregaard | Få opskriften på sprød andesteg.
ALT for damerne

Sprød andesteg

Julens bedste and: Sådan undgår du, at andestegen bliver tør

Sprødstegt and med svesker og æbler hører med til en rigtig dansk julemiddag. Gør evt. anden klar om formiddagen, så skal den bare sættes i ovnen om eftermiddagen.

Af Redaktionen 21.dec.2016 Mad

3 TIME 20 MIN.

Sprød andesteg til 4 personer

1 and på ca. 3 kg
1-2 løg
2 æbler
150 g svesker, eller flere
salt

Tilbehør:
Skysauce, rødkål, kartofler og forskellige gode salater

 

SE OGSÅ: Her er tilbehøret til din julemiddag

Sådan steger du en andesteg

1, Rens anden for indmad. Skær vingespidserne af, og gem dem sammen med kråse, hals og hjerte til sovsen.

 

2. Pil løg, og skræl æbler, og skær dem i grove stykker. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt på skindet. Fyld anden med æbler, løg og svesker, og luk den med kødnåle. Bind evt. anden op med lidt snor.

 

3. Placer anden på en rist med en bradepande under. Kom lidt vand i bradepanden, og sæt det og anden i ovnen ved 130 grader i ca. 3 timer, lad den stege med brystet nedad 1½ time og opad resten af tiden.

 

LÆS OGSÅ: Planlægning er kodeordet: Sådan laver du julemaden uden stress

 

4. Dryp anden med lidt stegesky under stegningen, så den ikke bliver tør. Skru ovnen op på 200 grader, og steg anden 40-45 minutter, til skindet bliver gyldent og sprødt (saften skal være klar, når man tjekker ved andelåret). Lad anden hvile 15-20 minutter, før den parteres.

 

 

5. Skær anden ud i ca. 8 stykker, og server med sauce, rødkål, kartofler og sprøde salater.

Gode tip til saftig andesteg:

- Husk at lade anden tø op i køleskabet - en frossen and har bedst af at tø langsomt op. Lad gerne anden tø et døgn pr. kilo, hvis du er i god tid - og har plads i køleskabet.

 

- 1 and er nok til ca. 4 personer – hvis du får flere gæster og synes, det er for meget at stege en ekstra and, kan du supplere med en portion langtidsstegte andelår, confit de canard. Få opskriften på confit de canard her: Confiterede andelår

 

Vil du hellere langtidsstege din and, så se her:
Langtidsstegt and

Henter...