Falafel
SPONSORERET indhold

Falafel - opskrift på lækre hjemmelavede falafler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til trods for en lang ingrediensliste er falafel utroligt nemt at lave. Falafel kan både serveres som snack eller i pitabrød.

Af: Jesper Glyrskov Foto: Jesper Glyrskov
08. jun. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Ingredienser:
1 dåse kikærter
1 løg
2 fed hvidløg
1 bundt frisk koriander (eller persille)
1-2 æg
1 spsk. mel
1 spsk. knust spidskommen
1 spsk. knust koriander
½ tsk. chili
1 tsk. salt
saft og skal af ½ citron (økologisk)
evt. 2 spsk. sesamfrø
olie til fritering (f.eks. jordnødde- eller solsikkeolie)
Tilbehør:
harissa (chilisovs)

  1. Hæld væden fra kikærterne.
  2. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
  3. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, og blend til jævn masse. Du skal kunne forme små boller af dejen. Justér med æg eller mel.
  4. Varm olien op i en tykbundet gryde. Olien er varm nok, når man kommer en lille smule dej i, og det syder omkring det.
  5. Lav små boller af farsen, og frituresteg dem i olien, indtil overfladen er gyldenbrun. Tag dem op, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Servér evt. med harissa.