SPONSORERET indhold
Falafler
Falafler er gode allroundere, der passer i mange sammenhænge. De kan spises i salater, eller som de er, dyppes i dip eller kommes i wraps.
ca. 24 stk.
Ingredienser
400 g kikærter
2 løg
8-10 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk peber
2 tsk salt
½ tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
1 bundt koriander
saft fra 1 økologisk citron og lidt revet skal
1 æg
majsgryn (polenta)
olie til stegning
- Sådan gør du: Udblød kikærterne i vand – følg anvisningen på posen. Si vandet fra – kikærterne skal ikke koges.
- Kom kikærterne og resten af ingredienserne på nær majsgryn i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse.
- Form farsen til små boller mellem to skeer, og rul de nylavede falafler i majsgryn.
- Varm olien op på en pande, og steg falaflerne, til de er gyldne på alle sider.
- TIP! Vi koger ikke selv kikærterne. Vi sætter dem kun i blød, da falaflerne ellers falder fra hinanden.
Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.