Opskrift på farsbrød med timian og bacon
SPONSORERET indhold

Farsbrød med timian og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Farsbrød er en overset klassiker, som er nem og hurtig. Prøv selv at variere med ost, nødder, oliven etc. Et farsbrød kan i modsætning til den klassiske forlorne hare varieres i det uendelige. Her får du en version med timian og bacon. Velbekomme!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
17. okt. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Farsbrød med timian og bacon til 4 personer | Total: en time, 20 min

Ingredienser

Til farsbrødet:
500 g hakket kalv og flæsk
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
100 g knoldselleri, fintrevet
1 spsk timian, finthakket
1,5 dl mælk
2 skiver daggammelt brød uden skorpe
100 g bacon i skiver
salt + peber
ca. 800 g kartofler
2-3 spsk jomfruolivenolie
evt. 1 spsk tørret timian

Til salaten:
1 halvt spidskål
1 grapfrugt, skåret i fileter
1 lille håndfuld tørret tranebær
50 g ristede mandel- eller hasselnøddesplitter
jomfruolivenolie
saft fra en halv citron

Sådan laver du farsbrød

Farsbrød: Bland kød, løg, hvidløg, knoldselleri, timian, mælk, smuldret brød og salt og peber. Rør farsen til den er godt blandet, og form den derefter til et aflangt, bredt farsbrød, som lægges i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiverne over farsbrødet.

  

Skræl og skær kartoflerne i stave og læg dem sammen med farsbrødet. Dryp med olivenolie og og drys med salt, peber og tørret timian. Bag farsbrød og kartofler ved 180 grader i ca 1 time.

 

Salat: Snit spidskålen fint og bland med grape, tranebær, citronsaft og jomfruolivenolie. Drys med mandelsplitter.


Se også opskrift på Nem moussaka.