Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs
SPONSORERET indhold

Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Glæd dem du holder af med en farseret lammesteg med grønsager og myntesovs.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
28. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time
Hviletid: ca. 15 min.
1 lammekølle eller -bov (udbenet)
Fars:
350 g hakket kalve- og svinekød (eller lammekød)
1½ tsk groft salt friskkværnet peber
3 spsk hvedemel
1 æg
ca. 1 dl mælk
100 g pinjekerner
1 bundt bredbladet persille (hakket)
ca. 1 spsk olivenolie
Grønsager:
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 pakke små snackgulerødder (eller et bundt gulerødder med top)
Myntesovs:
4 dl yoghurt naturel
Ca. 2 håndfulde frisk mynte (hakket)
1-2 fed hvidløg
½ tsk groft salt
½ agurk (små tern)
friskkværnet peber
Tilbehør:
friskkogte pillekartofler

  1. Rør farsen sej med salt. Rør peber, mel, æg og mælk i. Rør, til dejen er smidig. Tilsæt pinjekerner og persille.
  2. Læg farsen på den udbenede lammekølle eller -bov og snør sammen med kødsnor.
  3. Gnid kødet med olie og læg det i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  4. Skru ned til 175 grader og steg yderligere 30-50 min., til kernetemperaturen er 75 grader (målt med stegetermometer).
  5. Lad kødet hvile og skær det i skiver lige før servering.
  6. Myntesovs: Rør yoghurt sammen med mynte, hvidløg og salt og tilsæt agurketern.
  7. Smag til med salt og peber. Kog grønsagerne i 4-5 min. i letsaltet vand og servér dem til kødet med myntesovs og kartofler.