Fasan med savojkål og bacon
SPONSORERET indhold

Fasan med savojkål og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fasan er magert og fint kød, der her serveres med savojkål.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
28. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
4 stk. fasanbryst (evt. 2 fasaner, gem lårene til suppe – se tip nederst)
200 g bacon (tern)
1 savojkål (fine strimler)
salt og friskkværnet
peber
Ovnstegte kartofler:
¾-1 kg kartofler (skrællede, tern)
2-3 spsk olivenolie
ca. 2 tsk tørret rosmarin
Drys:
Flagesalt eller groft salt

  1. Steg bacon i en gryde, til fedtet smelter, og brun fasanbrysterne heri. Tag fasanen op og steg kålen i baconen i ca. 5 min. under omrøring. Krydr med peber, tilsæt 2-3 dl vand og læg kødet tilbage i gryden.
  2. Læg låg på gryden og dampsteg i ca. 15 min., til kålen og kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Skær hvert fasanbryst i 3-4 stykker.
  3. Ovnstegte kartofler:
    Bland kartofler med olie og rosmarin på bagepapir i en bradepande. Sæt kartoflerne i ovnen ved 225 grader i ca. 45 min., til de er gyldne og møre. Rør et par gange under stegningen.
  4. Servér fasan med savojkål, bacon og ovnstegte kartofler.