Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Fastelavnsboller med creme.

Opskrift på fastelavnsboller med creme.

Fastelavnsboller med creme

De klassiske fastelavnsboller med creme - gør lykke hele året!

Bedømmelse
16 stk. fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Arbejdstid: 20 min.

Hævetid: 1 time

Bagetid: ca. 15 min.

Fryse-egnet 

 

Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
1 æg (sammenpisket)
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel


Creme:
2 ½ dl fløde 9 %
½ stang vanilje
25 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
Glasur:
100 g flormelis
evt. 2 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand

Sådan laver du fastelavnsboller med creme

1. Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.

2. Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

3. Creme: Kog fløden op med flækket vaniljestang og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen 3 min. under omrøring. 

4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 16 firkanter og læg en skefuld creme på hver.

5. Fold dejen om cremen, klem og luk godt sammen med fingrene. Læg bollerne på bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.

6. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på bagerist. Rør glasur sammen og pynt bollerne.

Ingredienser

14

Tilberedning

ca. 1 TIME 35 MIN.

Specialkost

Kategori

Bagværk

Nationalitet

Dansk

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok