Fastelavnsboller med creme
Foto: Thomas Hergaard | Fastelavnsboller med creme.
Hjemmet

Fastelavnsboller med creme.

Fastelavnsboller med creme

Del på

"Fastelavn er mit navn - boller vil jeg have", sådan synger børnene fastelavnssøndag, inden de slår katten af tønden. Og disse hjemmebagte fastelavnsboller med creme vil helt sikkert gøre lykke - også for de voksne. Få opskriften på de lækre fastelavnsboller her:

Af Katrine Klinken 06.feb.2017 Mad

1 TIME 35 MIN.

16 stk. fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Arbejdstid: 20 min.

Hævetid: 1 time

Bagetid: ca. 15 min.

Fryse-egnet 

 

Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
1 æg (sammenpisket)
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel


Creme:
2 ½ dl fløde 9 %
½ stang vanilje
25 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
Glasur:
100 g flormelis
evt. 2 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand

Sådan laver du fastelavnsboller med creme

1. Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.

 

2. Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

 

3. Creme: Kog fløden op med flækket vaniljestang og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen 3 min. under omrøring. 

 

4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 16 firkanter og læg en skefuld creme på hver.

 

5. Fold dejen om cremen, klem og luk godt sammen med fingrene. Læg bollerne på bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.

 

 

6. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på bagerist. Rør glasur sammen og pynt bollerne.

 

SE OGSÅ: 9 skønne opskrifter på fastelavnsboller

 

Vidste du...
Fyldet i en fastelavnsbolle kan varieres i det uendelige - men vidste du, at man også bager fastelavnsboller af forskellig slags dej? Fastelavnsboller kan både bages med en gærdej og med en wienerbrødsdej. Her finder du nogle af vores favoritopskrifter:

►►►Fastelavnsboller med flødeskum

►►►Fastelavnsstang 

►►►Mini-chokoladeboller

►►►Fastelavnsboller med marcipan

►►►Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade

►►►Fastelavnsboller med marmelade

Flere skønne opskrifter på fastelavnsboller:

Fyldet i en fastelavnsbolle kan varieres i det uendelige - men vidste du, at man også bager fastelavnsboller af forskellig slags dej? Fastelavnsboller kan både bages med en gærdej og med en wienerbrødsdej. Her finder du nogle af vores favoritopskrifter:

►►►Fastelavnsboller med flødeskum

►►►Fastelavnsstang 

►►►Mini-chokoladeboller

►►►Fastelavnsboller med marcipan

►►►Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade

►►►Fastelavnsboller med marmelade

Del på
Kommentarer (0)
Henter...