Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Fastelavnsboller med flødeskum
Foto: Jesper Glyrskov | Fastelavnsboller med flødeskum.
Hendes Verden

Opskrift på fastelavnsboller med flødeskum

Fastelavnsboller med flødeskum

Del på

Fordelen ved denne dej er, at den kan laves flere dage forud og liggeparat i køleskabet i en kraftig plastpose.

Af Karen Hare | 18.jan.2016 | Mad

0 MIN.

Ca. 20 stk. fastelavnsboller

Fastelavnsboller med flødeskum

4 æg
125 g mel
125 g smør
2½ dl mælk eller vand
100 g pyntebær


Fyld og pynt:
Kagecreme (koldrørt) af 4 dl mælk, flødeskum af ca. 4 dl piskefløde, ekstra pyntebær eller andet, f.eks. chokoladekringler eller kiwiskiver, til pynt lidt flormelis

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Kategori

Nationalitet

Sådan laver du fastelavnsboller med flødeskum

1. Pisk æggene sammen, og mål melet op. Kog smør og væske op, tag gryden fra varmen, og hæld alt melet i på en gang. Rør med en grydeske, til dejen har samlet sig og slipper gryden. Lad den køle lidt af.

2. Pisk æggemassen i lidt ad gangen. Stop, når dejen er blød, men ikke flydende. Hak pyntebærrene groft, og vend dem i dejen.


3. Sæt dejen på bagepapir i 20-25 boller ved hjælp af to skeer eller en sprøjtepose med stor tylle. Bag kagerne ved 190 gr. i ca. 25 min. Tag en enkelt af bollerne ud af ovnen, og vent nogle minutter. Hvis den falder sammen, skal bollerne bage endnu 5 min., men holder den formen, er de alle færdige og kan tages ud til afkøling.

4. Flæk bollerne, og læg en god teskefuld kagecreme på hver af bundene. Sprøjt flødeskum ud over cremen, og læg kagerne sammen. Sigt lidt flormelis ud over kagerne. Pynt med en flødeskumstop og et pyntebær, og server straks.

Del på
Kommentarer (0)