Fastelavnsboller med marcipan
SPONSORERET indhold

Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En fastelavnsbolle af den ”gammeldags” slags lavet på gærdej - og fyldt med den lækreste marcipanremonce.Få den skønne opskrift her.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. jan. 2023 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 20 stk fastelavnsboller | Total: en time, 30 min

Ingredienser

Fastelavnsboller med marcipan

  • 3 ½ dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg, M
  • 150 g smeltet smør
  • ca. 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør

Glasur

  • ca. 200 g flormelis
  • kogt vand
  • evt. en smule gul frugtfarve

Fyld

  • letpisket flødeskum
  • evt. syltetøj eller æblemos

Sådan bager du fastelavnsboller

1. SMULDR gæren ud i mælken, og tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og smeltet smør. Tilsæt melet en tredjedel ad gangen, det kan variere lidt, hvor meget melet suger, og dermed hvor meget der kan optages i dejen. 

2. ÆLT dejen, til den er smidig og blank, og sæt den et lunt sted med et stykke film over i 1-2 timer. Tag dejen ud, og rul til et rektangel med en tykkelse på knap ½ -1 cm. Del i kvadrater på ca. 8-10 cm. 

3. RØR en remonce sammen af marcipan, sukker og smør, og sæt en skefuld remonce i midten af hvert dejstykke, og saml derefter hjørnerne sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Vend bollen rundt, så sammenføjningen
ligger nedad, og lad dem efterhæve tildækket 20 min, før du pensler dem med et sammenpisket æg blandet med en skefuld vand. 

4. BAG dem ved 200 grader i ovnen i 15 min, indtil de er lysebrune både på overfladen og i bunden.  

5. LAD dem køle helt ned, før du smører dem med glasur. Flæk dem, og fyld dem med friskpisket flødeskum og evt. en klat god syltetøj eller æblemos.