Fastelavnsboller med tørret frugt og mandler
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med tørret frugt og mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi serverer dejlige fastelavnsboller boller fyldt med tørret frugt og mandler!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
18. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
16 stk

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
1 æg (sammenpisket)
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
100 g blandet tørret frugt (f.eks. lyse og mørke rosiner, hakket orangeskal, sukat og abrikos i små stykker)
75 g hele usmuttede mandler

  1. Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.
  2. Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød.
  3. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  4. Ælt derefter dejen sammen med tørret frugt og mandler. Form 16 boller og sæt dem på bagepapir med to skeer. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
  5. Bag dem i midten af ovnen ca. 15 min. ved 225 grader.
  6. Bollerne er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på en bagerist.