Sprøde fedtebrød.

Opskrift på fedtebrød

Fedtebrød

Fedtebrød har formentlig fået sit navn, da man oprindelig brugte svinefedt i stedet for smør i kagerne. Glasuren har måske bidraget yderligere til dette navn, da den får kagerne til at skinne som de gode gammeldags fedtemadder.

Bedømmelse
30 stk. fedtebrød

Fedtebrød

125 g smør
125 g hvedemel
¼ tsk. hjortetakssalt
80 g sukker
80 g kokosmel


Glasur:
200 g flormelis
4 spsk. vand

Sådan laver du fedtebrød


1. Smuldr smørret i melet. tilsæt hjortetakssalt, sukker og kokosmel. ælt dejen sammen, og rul den ud i 3 stænger. Læg dem på bagepapir, og tryk dem lidt flade. Bag stængerne ca. 15 min. ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe.


2. Rør flormelis og vand sammen til glasur. smør glasuren på kagerne, mens de stadig er lune. skær kagerne i skrå snitter.

ingredienser

6

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Kage

specialkost

kategori

Dessert

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok