Fedtebrød
Foto: Mikkel Adsbøl | Sprøde fedtebrød.
Hendes Verden

Fedtebrød opskrift

Fedtebrød

Del på

Fedtebrød har formentlig fået sit navn, da man oprindelig brugte svinefedt i stedet for smør i kagerne. Glasuren har måske bidraget yderligere til dette navn, da den får kagerne til at skinne som de gode gammeldags fedtemadder.

Af Bente Nissen Lundsgaard 08.nov.2016 Mad

30 stk. fedtebrød

Fedtebrød

125 g smør
125 g hvedemel
¼ tsk. hjortetakssalt
80 g sukker
80 g kokosmel


Glasur:
200 g flormelis
4 spsk. vand

Sådan laver du fedtebrød


1. Smuldr smørret i melet. tilsæt hjortetakssalt, sukker og kokosmel. ælt dejen sammen, og rul den ud i 3 stænger. Læg dem på bagepapir, og tryk dem lidt flade. Bag stængerne ca. 15 min. ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe.


2. Rør flormelis og vand sammen til glasur. smør glasuren på kagerne, mens de stadig er lune. skær kagerne i skrå snitter.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...