Skøn Fejøkage med ribs
SPONSORERET indhold

Skøn retrokage: Fejøkagen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fejøkagen, eller figarokagen, som den også kaldes, stammer fra den lille ø Fejø i smålandsfarvandet nord for Lolland. Kagen er en lagkage, der er lagt sammen med ribsgelé og godt med flødeskum på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
03. apr. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
Ca. 15 stykker kage | Total: en time

Ingredienser

250 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt
250 g smør
250 g finthakkede smuttede mandler
250 g sukker

Fyld:
3 dl ribsgelé

Pynt:
2½ dl piskefløde og lidt sigtet flormelis

Rysteribs:
1 dl ribs
3 spsk. sukker

Sådan laver du fejøkage

  1. Bland hvedemel og hjortetaksalt. Smuldr smørret heri. Tilsæt mandler og sukker, og ælt dejen sammen.
  2. Del dejen i 5 portioner. På bagepapir tegnes der cirkler med en diameter på 20 cm.
  3. Pres dejen ud i et jævnt lag på cirklerne. Bag dem ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl bundene på en bagerist.
  4. Læg bundene sammen med ribsgelé. Lad kagen trække tildækket 4-6 timer.
  5. Pisk fløden til skum. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagens kant med flødeskummet.
  6. Kom ribbede, skyllede og afdryppede ribs i et glas. Kom sukkeret i og ryst det sammen.
  7. Pynt kagen med et drys sigtet flormelis og rysteribs.

Anbefalet til dig