Ferskenkoldskål med havredrys
SPONSORERET indhold

Ferskenkoldskål med havredrys

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Alle kan lide koldskål, og de fleste kan også lide lidt variation. Så prøv denne med ferskner og sprød havredrys.

Af: Susanne Engelstofte Rasmussen Foto: Betina Hastoft
24. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Koldskål:
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl rørsukker
1 stang vanilje
4 meget solmodne ferskner
0,8 liter kærnemælk (evt. 5 dl kærnemælk og 3-4 dl ymer eller tykmælk)
fintrevet skal og saft fra en økologisk citron
200 g frosne hindbær
Havregrynsdrys:
25 g smør
2 spsk. rørsukker
2 dl havregryn

  1. Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen til æggeblommerne er lyse og cremede.
  2. Pil skindet af ferskenerne, og befri kødet fra kernen. Skær ferskenkødet i mindre stykker, og blend det til mos. Rør æggesnapsen og ferskenmosen sammen. Tilsæt kærnemælken, og smag den til med citronskal og -saft.
  3. Stil koldskålen koldt. Kom de frosne bær i ca. 7 min. før servering, så de kan afgive kulde og tø op.
  4. Smelt smørret på panden sammen med sukker. Drys havregrynene over panden i et jævnt lag, og lad dem stege lidt med. Rør forsigtigt i det med en palet, og rist videre et par minutter over svag til jævn varme. Hæld de smørristede havregryn over på bagepapir, og lad dem køle af.
  5. Server havregrynsdrysset til koldskålen i en skål for sig.