Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Størknetid: 1-2 timer
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
500 g ferskner
1 dl sukker
1 dl vand (eller evt. 1 dåse kogte ferskner, ca. 400 g)
5 blade husblas
½ dl abrikos- eller ferskenlikør
2 æg (delt i hvider og blommer, brug evt. pasteuriserede æg)
125 g sukker
100 g cremefraiche 38 %
200 g friske hindbær
- Blanchér fersknerne i vand og hiv skindet af. Flæk dem og fjern stenene. Kog fersknerne møre i en lage af sukker og vand, og blend dem.
- Læg husblasbladene enkeltvis i koldt vand. Kom dem i en skål med likør og smelt dem over vandbad.
- Pisk æggeblommerne skummende med halvdelen af sukkeret, og pisk æggehviderne med resten af sukkeret.
- Lad blenderen med fersknerne køre, og tilsæt husblasblandingen i en stråle.
- Vend det sammen med æggeblommeskummet og cremefraiche, og vend æggehvideskum i til sidst.
- Fordél moussen i portionsglas og sæt dem i køleskabet 1-2 timer, til den er stivnet. Kom friske hindbær på toppen ved servering.