Festkage med franske makroner
SPONSORERET indhold

Festkage med franske makroner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker moussekage af hvid chokolade og lime i selskab med de søde små franske makroner i forskellige farver.

Af: Line Falck Foto: Line Falck
21. jul. 2019 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, 10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min. (længere, hvis man selv ønsker at bage sine franske makroner/macarones. Se opskriften her)
Størknetid: 2 timer (max 10 timer før servering)
Lagkagebundene er fryseegnede

20-25 franske makroner (færdiglavede, f.eks. med mokka-, pistacie-, jordbær- eller citroncreme)

Lagkagebunde:
2 æg
75 g sukker
50 g hvedemel
½ tsk. bagepulver

Limemousse med hvid chokolade:
100 g hvid chokolade
1 lime (økologisk)
4 blade husblas
1 dl vand
½ dl limesaft
2 æg
2 æggeblommer
25 g sukker
¼ l piskefløde

Pynt:
flødeskum

Sådan laver du en fin festkage med macarons

1. Pisk æg og sukker stift og tyktskummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

2. Tegn 2 cirkler på 18-20 cm i diameter (eller så de passer til en 2-liters form eller skål, som kagen samles i), med blyant på bagsiden af bagepapir. Fordél dejen i et jævnt lag i cirklerne.

3. Bag bundene i ca. 15 min. ved 175 grader. Stik et træspid eller en lille kniv i en bund. Er der rå dej på, skal de bage videre. Afkøl på en bagerist.

4. Beklæd en 2-literskål med husholdningsfilm. Sæt 8 makroner op ad indersiden på formen, eller læg dem i bunden af skålen.

Mousse:
1. Smelt forsigtigt stykker af hvid chokolade over varmt vandbad. Kom lidt fintrevet limeskal i chokoladen. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud af husblasbladene. 

2. Kog vandet op, tilsæt husblassen og rør, til den er opløst. Tilsæt limesaft.

3. Pisk æg, æggeblommer og sukker, til det er skummende – ca. 10 min. med en håndmikser. Pisk husblas- og limeblandingen i en stråle i skummet. Tilsæt smeltet chokolade, og vend straks letpisket flødeskum i moussen.

4. Hæld halvdelen af moussen i formen/skålen med det samme. Læg 1 lagkagebund ovenpå.

5. Sæt 8 makroner op ad siderne af formen, og hæld resten af moussen i, inden den størkner. Læg 1 lagkagebund på toppen.

6. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til den er helt størknet. Vend kagen ud på et fad, og fjern husholdningsfilmen.

7. Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernespids, og pynt kagen i kanten. Kom resten af makronerne på toppen med lidt flødeskum.