Fillodejskurve med kylling og aspargessauce
SPONSORERET indhold

Fillodejskurve med kylling og aspargessauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Asparges er en dejlig grønsag, og du kan bruge den på mange måder og i mange forskellige retter.

Af: Susanne Engelstofte Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
25. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Fillodejskurve:
2 plader fillodej
½ dl olie eller smeltet smør
Aspargessauce:
20 g smør
1½ spsk. hvedemel
2 dl hønsekødssuppe eller bouillon
1½ dl kaffefløde
2 kyllingefileter
1 bundt asparges
1 potte dild eller purløg
salt og peber
1 lille håndfuld frisk dild

  1. Skær 8 runde stykker dej ud, ca. 12 cm i diameter. Pensl dejstykkerne på begge sider, og læg dem sammen to og to.
  2. Pres dem ned i en muffinsform, eller fold dem ned over et glas, der vender på hovedet, så du får 4 pæne kurve. Lav evt. en ekstra, da de er ret porøse. Stil dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180 gr. i ca. 4 min., eller til de sprøde og gyldne.
  3. Varm smørret i en mindre gryde, drys med mel, og lad det stege lidt med.
  4. Hæld suppen på, og pisk i saucen, så den koger op og er jævn. Hæld fløden på, og pisk i saucen, til den er kogt op.
  5. Skær kyllingekødet i tern, og kog dem i saucen i 3 min. Knæk nederste del af aspargesene, og skær dem i skrå skiver.
  6. Kom dem i saucen, lad det hele koge i ca. 2 min., eller til kyllingekødet er gennemkogt. Hak dilden, og tilsæt den sammen med salt og peber.
  7. Fyld de sprøde kurve lige inden servering, og pynt evt. med dild.