Ingredienser
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: 20-30 min.
100 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
1 æg
1½ dl sukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
ca. 650 g hvedemel
Fyld:
3 spsk. smør
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
Pynt:
1 æg
perlesukker
- Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Hæld blandingen i en stor skål.
- Tilsæt sammenpisket æg, sukker, bagepulver, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt sammen til en glat og smidig dej, og tilsæt evt. resten af melet.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Ælt dejen sammen, og rul den ud til en firkant på ca. 80x 15 cm.
- Fordél blødt smør, sukker og kanel på dejen. Rul den sammen som en roulade, og skær den i ca. 12 tykke skiver. Læg evt. skiverne i papirforme, eller sæt dem direkte på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag sneglene ved 200 grader i 20-30 min. Lad dem afkøle på en bagerist.