Opskrift på hjemmelavede flødeboller med peanuts
SPONSORERET indhold

Fine peanutflødeboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bagt marcipanbund, blødt, vaniljesødt skum, saltet peanutbutter, sprød mørk ­chokoladeskal og hakkede, saltede peanuts med guldstøv. Intet mindre end den ­perfekte flødebolle i mine øjne. Den kræver lidt tålmodighed, men er det hele værd.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
01. apr. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
12-15 stk. flødeboller | Total: en time, 30 min

Ingredienser

Marcipanbunde til flødeboller:
100 g marcipan

Chokoladeskaller til flødeboller:
100 g mørk chokolade

Fyld til flødeboller:
50 g peanutbutter
1 nip salt

Vaniljeskum til flødeboller:
75 g sukker
40 g glukosesirup
30 g vand
½ vaniljestang, kornene heraf 50 g past. æggehvider
1 spsk sukker

Pynt til flødeboller:
50 g mørk chokolade
saltede peanuts
1/2 tsk spiseligt guldstøv

Sådan laver du flødeboller med peanuts:

Marcipanbunde:

1. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små bunde ud med en rund kageudstikker (knap 5 cm i diameter).

2. Bag bundene i ca. 5 minutter ved 200 grader.

Chokoladeskaller:

1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, (og temperer den). Pensl 10 halvkugler (5 cm i diameter) i en silikoneform med ­chokoladen.

2. Sæt formen i køleskabet/fryseren et øjeblik, så chokoladen sætter sig.

Fyld:

1. Bland peanutbutter og salt, og kom lidt saltet peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal.

2. Sæt formen med chokoladeskallerne tilbage i køleskabet, mens du laver skummet.

Vaniljeskum:

1. Kom sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, indtil det har en temperatur på 117 grader. Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål, og pisk det stift.

2. Hæld den 117 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle – under piskning. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast. 

3. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i de kolde chokoladeskaller oven på peanutbutteren. Luk flødebollerne med marcipanbundene.

Pynt:

1. Hak peanuts fint, og bland dem med ­guldstøv. Smør et tyndt lagt smeltet chokolade på en flødebolle, og rul den i de hakkede peanuts.

2. Gentag med alle flødeboller. Opbevar flødebollerne i en lufttæt beholder i ­køleskabet indtil servering.

Anbefalet til dig