Finker
SPONSORERET indhold

Finker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Alt spiseligt fra indmaden af grisen bruges til finker, her er dog udeladt grisenyrer. Finker er en dejlig ret, som både skal koges godt mør og krydres.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
11. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
1 svinehjerte (skåret i små terninger)
1 svinelever (skåret i små terninger)
evt. 1 grisetunge (flået og skåret i små terninger)
1½ liter god (svine) suppe (eller tilsvarende mængde bouillon)
½ knoldselleri (delt i mindre stykker)
1 porre (skåret i mindre stykker)
3 laurbærblade
et par kviste timian
200 g fersk spæk (i små terninger)
1 løg (i skiver)
2 madæbler (i både)
10 svesker (uden sten, i store terninger og grofthakkede)
salt og peber
vineddike
Stærk rødbedesalat:
4 små rødbeder (kogte)
3 røde æbler (i terninger)
1 julesalat (snittet i skiver)
2½ dl cremefraiche (18%)
2 tsk dijonsennep
1-2 spsk fintrevet peberrod
citronsaft
salt og peber
Endvidere:
hakket persille
og rugbrød

  1. Kog indmaden i suppen sammen med grønsager og krydderurter, til alt er godt mørt, ca. 45 min. Kog først leverstykkerne med de sidste 5 min.
  2. Hak indmaden fint eller kør den gennem kødhakkemaskinen.
  3. Rist spækket i en gryde og skum fedtegreverne fra, gem dem til senere.
  4. Brun først det skivede løg i lidt af det afsmeltede fedt, derefter den hakkede indmad. Kom æblebåde og svesker i og tilsæt lidt af suppen. Lad det koge i 5 minutter. Smag til med salt, peber og vineddike. Hvis retten er lidt svag i farven, kan der tilsættes kulør.
  5. Stærk rødbedesalat: ”Smut” skrællen af de kogte rødbeder og skær dem i smalle stave eller små terninger. Bland dem med æble og julesalat. Rør dressingen sammen og smag den godt til – den skal være stærk. Bland ingredienserne i.
  6. Servér finkerne med et drys fedtegrever, lidt hakket persille og den stærke rødbedesalat. Sæt ekstra vineddike på bordet til at dryppe på retten. Rugbrød serveres til.