Finsk risengrynskage
SPONSORERET indhold

Finsk risengrynskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Traditionel bondekage, der kan beskrives som en tyk, sød pandekage med ris, og som smager fantastisk med syltede bær til.

Af: Line Falch Foto: Line Falch
05. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, 10-12 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bage/kogetid: ca. 50
ca. 3 dl kogte ris (125 g eller 60 g rå ris)
3 æg
175 g hvedemel
½ l sødmælk
75 g sukker
½ tsk. salt
Syltede jordbær:
600 g jordbær (optøede)
150 g sukker
Tilbehør:
flødeskum

  1. Kog risene eller brug en rest.
  2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mel til en ensartet konsistens. Tilsæt gradvist mælken. Rør sukker, salt og kogte ris i dejen.
  3. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
  4. Sæt kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Stik et træspid i kagen og tjek, at der ikke er rå dej på. Afkøl kagen lidt.
  5. Syltede jordbær: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt jordbærrene. Lad dem få et opkog.
  6. Servér kagen lun med syltede jordbær og flødeskum.