Firenzelinse
SPONSORERET indhold

Firenzelinse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskriften her stammer fra en god konditor i Firenze, der serverede herligheden med en frisk frugtsalat til.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
12. sep. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

65 g mandler
175 g smør
250 g mel
60 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
et nip salt
1 æg
Creme:
4 dl mælk
½ vaniljestang
6 past. æggeblommer (3 bægre)
150 g sukker
40 g maizena
Pynt:
flormelis
Tilbehør:
frugtsalat

  1. Hak eller blend mandlerne. Smuldr smør og mel, bland det med mandlerne, flormelis, vaniljesukker og salt, og saml dejen med et æg. Læg dejen på køl i mindst 1 time eller til næste dag.
  2. kog langsomt mælken op sammen med vaniljekorn og den flækkede vaniljestang. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Rør maizena i æggesnapsen, og rør derefter mælken i massen i en tynd stråle. kog hurtigt cremen op under kraftig piskning, og køl den derefter helt af. Rør den igennem fra tid til anden, så den ikke trækker skind.
  3. Lad dejen hvile 10 min. uden for køleskabet. Rul lidt over halvdelen ud, og læg den i en kageform (22 cm i diameter). Rul resten af dejen ud i en form, der passer som låg til kagen.
  4. Fyld bunden med den kolde creme, og læg dejlåget på plads ved hjælp af et grydelåg eller lign. klem dejen omhyggeligt fast hele vejen rundt. Bag kagen ved 175 gr. i 50 min. Lad den køle noget af, inden du forsigtigt vender den ud af formen og køler den helt af. drys med flormelis, og pynt med lidt frisk frugt inden serveringen.