SPONSORERET indhold
Firenzelinse
Opskriften her stammer fra en god konditor i Firenze, der serverede herligheden med en frisk frugtsalat til.
1 stk.
Ingredienser
65 g mandler
175 g smør
250 g mel
60 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
et nip salt
1 æg
Creme:
4 dl mælk
½ vaniljestang
6 past. æggeblommer (3 bægre)
150 g sukker
40 g maizena
Pynt:
flormelis
Tilbehør:
frugtsalat
- Hak eller blend mandlerne. Smuldr smør og mel, bland det med mandlerne, flormelis, vaniljesukker og salt, og saml dejen med et æg. Læg dejen på køl i mindst 1 time eller til næste dag.
- kog langsomt mælken op sammen med vaniljekorn og den flækkede vaniljestang. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Rør maizena i æggesnapsen, og rør derefter mælken i massen i en tynd stråle. kog hurtigt cremen op under kraftig piskning, og køl den derefter helt af. Rør den igennem fra tid til anden, så den ikke trækker skind.
- Lad dejen hvile 10 min. uden for køleskabet. Rul lidt over halvdelen ud, og læg den i en kageform (22 cm i diameter). Rul resten af dejen ud i en form, der passer som låg til kagen.
- Fyld bunden med den kolde creme, og læg dejlåget på plads ved hjælp af et grydelåg eller lign. klem dejen omhyggeligt fast hele vejen rundt. Bag kagen ved 175 gr. i 50 min. Lad den køle noget af, inden du forsigtigt vender den ud af formen og køler den helt af. drys med flormelis, og pynt med lidt frisk frugt inden serveringen.