Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(2 personer)
ca. 400 g hvid fisk i filet (f.eks. sej eller anden torskefisk)
Frituredej:
1 dl hvedemel
1 dl majsmel (eller evt. hvedemel)
1 tsk salt
3 dl mørk øl
Chips (chips er det engelske ord for pomfritter):
500 g kartofler (kogefaste
f.eks. bintje, hansa eller sava) olie (til stegning)
Drys: groft salt
- Rør frituredejen sammen til ensartet konsistens og lad den hvile i køleskabet.
- Chips: Skær skrællede kartofler ud i ca. 2 x 2 x 6 cm. Kog dem i 5 min. og lad dem dryppe godt af.
- Hæld olie i en tykbundet gryde, så den mindst er 8 cm op ad kanten.
- Varm olien op til 180 grader, hvor en brødterning på 1 x 1 cm bliver lysebrun på 1 min.
- Steg halvdelen af chipsene i 5-6 min., til de er møre og gyldne. Steg derefter resten.
- Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle.
- Skær fisken ud i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
- Dyp dem i dejen og steg 2-3 stykker ad gangen i 2-3 min. i den varme olie. Tag dem op med en hulske.
- Drys med salt og servér frisklavet.