Fishcakes med dip & små salater
SPONSORERET indhold

Fishcakes med dip & små salater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fiskedeller på en ny måde − det er der ingen ben i.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
15. apr. 2016 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

500 g filet af fast hvid fisk, f.eks. torsk, sandart & lyssej
1 tsk flaget havsalt
1 udkernet, finthakket chili
2 snittede forårsløg
1 spsk fish sauce
1 spsk limesaft
1,5 dl pankorasp
2 spsk hakket koriander
1 spsk sesamfrø
2 spsk olie til stegning

Små salater:
250-300 g gulerødder
2-3 stilke snittet bladselleri
kød af 1-2 modne mangoer
brøndkarse

Chilidipsauce:
1,5 dl sød chilisauce
1 tsk fish sauce
1 fed knust hvidløg
0,5 dl limesaft

Sådan gør du: Skær fisken i mindre stykker, og drys dem let med salt. Lad fisken trække i 5 minutter, og blend herefter stykkerne med de øvrige ingredienser til en krydret fars. Del og form farsen til 8-12 valnøddestore kugler, der trykkes let flade. Vend dem i rasp, som er blandet med sesamfrø, og steg dem gyldne og sprøde i varm olie. Læg dem på fedtsugende papir, og hold dem varme i ovnen. Rør ingredienserne til chilisaucen sammen, og smag den til. Tilbered og server de små salater til de sprøde fishcakes sammen med dip og brøndkarse.

● ● ● Energi pr. person: 400 kcal, fedt 20%, protein 27%, kulhydrat 53%