Fisk dampet i sølvbedeblade
SPONSORERET indhold

Fisk dampet i sølvbedeblade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
10. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25-30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 sølvbede
350 g fisk uden ben
(f.eks. torsk, laks eller havkat)
salt og peber
2-3 skalotteløg (finthakket)
1-2 spsk olivenolie
1 dl hvidvin eller rødvin
1 dl vand
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker
2 spsk rosiner
1 laurbærblad
1-2 spsk pinjekerner
Tilbehør:
grønsager
kartofler
ris
eller brød

  1. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker.
  2. Blancher bladene 1 minut i kogende, letsaltet vand. Læg dem i iskoldt vand og lad dem derefter dryppe af.
  3. Del fisken i 4 stykker, krydr med salt og peber og pak dem ind i sølvbedeblade (2 blade pr. stykke fisk).
  4. Steg skalotteløgene bløde og blanke i en bredbundet gryde med olie. Tilsæt sølvbedestilke og steg under omrøring et par minutter. Krydr med salt og peber og tilsæt vin, vand, eddike, sukker, rosiner og laurbærblad. Lad sovsen simre 10 min.
  5. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Læg fiskepakkerne i sovsen og lad dem simre ved svag varme under låg ca. 8 min. Anret på et fad og drys med pinjekerner. Server med det valgte tilbehør.