Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: ca. 20 min.
Ingredienser:
250-300 g havtaske (eller anden hvid fisk)
2 laksekoteletter (eller 250 g ørred i filet)
6 porrer
500 g tomater
1 dl olivenolie (eller anden olie)
4-5 stilke frisk timian (eller 2 tsk. tørrede)
salt og friskkværnet peber
evt. 1 glas hvidvin (eller vand)
Tilbehør:
groft hvedebrød
- Skær fisken i stykker på ca. 3x3 cm.
- Rens porrerne, og skær dem i ringe. Skær tomaterne i terninger.
- Steg porreringene klare i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt timian og tomater. Lad det stege sammen i nogle min. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt evt. hvidvin, og kog i ca. 10 min. under låg.
- Kom fisken i gryden med den kogende varme porre-tomat-blanding. Læg låg på gryden, og sluk for blusset. Lad fisken trække færdig i ca. 10 min. Servér fiskegryden med groft brød.