Fiskesuppe med øl
SPONSORERET indhold

Fiskesuppe med øl

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du kan koge muslinger og skære fisken ud om formiddagen. Bare du opbevarer det i køleskabet. Gør også alle grønsagerne klar, så er suppen hurtigt lavet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

2 kg blåmuslinger
½ kg søtunge el. rødtungefilet
1 porre
3 gulerødder
2 stk. fennikel
25 g smør
½ l øl, f.eks. indien pale el. hvedeøl
1½ l hønsesuppe, helst hjemmekogt el. optøet fra frost
6 friske, flåede tomater
2 fed finthakkede hvidløg
salt, peber
Aïoli:
4 past. æggeblommer (2 bægre)
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
2-4 fed finthakkede hvidløg
1½ dl olivenolie
ca. 1½ dl solsikkeolie
peber
Tilbehør:
godt flute el. madbrød

  1. Skrub og skyl muslingerne under rindende koldt vand. De muslinger, der ikke er lukkede, bankes let mod køkkenbordet. Lukker de sig ikke, skal de kasseres. Kom 1 dl vand i en gryde med tætsluttende låg, og bring den i kog. Kom muslingerne i, og læg låget på. Kog muslingerne 5-6 min. De muslinger, der ikke har åbnet sig, skal kasseres. Si muslingelagen gennem et kaffefilter, og gem det. Pil de fleste muslinger ud af skallerne. Gem nogle i skaller til pynt. Stil muslingerne og kogelagen tildækket i køleskab.
  2. Skær fisken i mundrette firkanter, og drys dem med lidt salt. Stil fisken tildækket i køleskab.
  3. Rens porren grundigt under koldt vand, og skær den i ringe. Skær gulerødderne og fenniklerne i tern. Svits grønsagerne i smør, uden at de tager særlig farve. Tilsæt øl, suppe, muslingelage, tomater og hvidløg. Kog suppen ca. 10 min. Tilsæt fisk og muslinger. Lad kun suppen småsimre et par min. Smag til med salt og peber. Server straks.
  4. Når du starter på aIolien, er det vigtigt, at både redskaber og ingredienser har stuetemperatur, ellers vil den skille under tilberedningen. Du kan også købe aIoli på glas.
  5. Rør æggeblommer, citronsaft og salt sammen, til det er sejt, tilsæt hvidløg. Tilsæt lidt olie ad gangen, mens der piskes med et piskeris eller en håndmikser. Det er vigtigt ikke at tilsætte for meget olie, specielt i starten.
  6. Smag aïolien til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft. Server aïolien til suppen sammen med ristede skiver af flute.