Bagt torsk med porrer
Bliv vild med fisk.
Ingredienser
3-4 snittede porrer
800 g torskefilet med skindside
salt, peber
frisk timian
1 spsk citronolivenolie
HUMMUS AF GULEROD:
2 dl kogte kikærter
100 g kogte eller ovnbagte gulerødder
1 tsk ristede fennikelfrø
1 tsk ristet spidskommen
1 spsk friskreven ingefær
1 spsk tahini
¼-½ dl gulerods- eller appelsinsaft
frisk koriander
200 g fuldkornsbrød
SÅDAN GØR DU: Bred porrerne ud på en plade med bagepapir. Skær fisken i portionsstore stykker, læg dem ovenpå porrerne, drys salt, peber og timian på, og dryp citronolie over. Bag fisken ved 200° i 15-20 min., til den er fast og har skiftet farve.
Lav gerne hummus i forvejen: Blend kikærter og gulerødder med alle øvrige ingredienser, smag til, og server den bagte fisk med hummus og brød.
Energi pr. person: 460 kcal, fedt 18%, protein 42%, kulhydrat 40%