Gulerodsbrød groft
SPONSORERET indhold

Grove gulerodsbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spis brød til.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
26. feb. 2016 | Opskrift | Fit living
1 brød = ca. 20 skiver

Ingredienser

25 g gær
2,5 dl lunkent vand
2,5 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
1 spsk honning
2,5 dl groftreven gulerod
50 g hel hirse
50 g boghvedekerner
50 g hvedekerner
200 g ølandsmel, fuldkorn
ca. 400 g hvedemel

Sådan gør du: Rør gæren ud i det lune vand. Lad blandingen trække i 15 minutter, og tilsæt kærnemælk. Rør de øvrige ingredienser i dejen. Ælt dejen blød og smidig, og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt den igennem, og form den til et let ovalt brød, som efterhæver ca. 15 minutter, før det bages ved 200° varmluft i 40-50 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Energi pr. skive: 130 kcal