Kalvekotelet & relish
Æblets syrlighed, sødme og sprødhed giver kant til den milde selleriknold.
Ingredienser
4 kalvekoteletter a 125 g, f.eks. rib-eye
salt, peber
1 spsk olivenolie
Æble-selleri-relish:
½ selleriknold i stave
1-2 udkernede æbler i tern
1 spsk kapers
1 lille finthakket rødløg
2 spsk fraiche 9%
1 knsp karry
1 spsk grovkornet dijonsennep
1 tsk honning
Knuste kartofler med bønner:
600 g kogte kartofler
1 tsk smør
200 g kogte, fintsnittede grønne bønner
mynte
Sådan gør du: Drys kødet med salt og peber. Bland selleristrimler, æbletern, kapers og rødløg. Smag fraichen til med karry, sennep, honning samt salt og peber, og vend den med fyldet. Knus kartoflerne groft, og rør dem med smør og bønner. Smag til med salt, peber og lidt mynte. Varm olien i en pande, og steg koteletterne gyldne et par minutter på hver side. Server koteletterne på de knuste kartofler med æble- og selleri-relishen til.
Energi pr. person: 420 kcal, fedt 28%, protein 32%, kulhydrat 40%