Rodfrugtsuppe med karry & kokos
Vintermad, når det er bedst.
Ingredienser
750 g blandede rodfrugter som gule- og persillerod, pastinak og selleri
1 spsk rapsolie
1 udkernet, hakket rød chili
2 fed knust hvidløg
1-2 tsk karry
1 spsk frisk revet ingefær
5-6 dl grønsagsbouillon
1 dåse kokosmælk light
salt, peber
Topping:
2 spsk færdigkøbt Dukkah eller ristede, hakkede peanuts
mynte
4 arabiske fladbrød
Sådan gør du: Skær rodfrugterne i mindre stykker.Varm olien, og sauter porre, chili, krydderier samt hvidløg og ingefær heri et par minutter. Bland rodfrugterne ved, og sauter videre i yderligere et par minutter, før bouillon hældes over.
Lad rodfrugterne snurre i 20-25 minutter, til de er møre. Blend rodfrugterne med kokosmælk, varm suppen igennem, og smag den til med yderligere krydderier samt salt. Server med nøddedrys, mynte og lune arabiske brød.
Energi pr. person: 520 kcal, fedt 30%, protein 9%, kulhydrat 61%