Opskrift på fladbrød med hummus og tabouleh
SPONSORERET indhold

Fladbrød med hummus og tabouleh

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En genial vej til hurtig, sund aftensmad. Både hummus og falafler kan sagtens købes færdiglavede i rigtig fin kvalitet. Rund evt. din lokale grønthandler.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
20. feb. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Fladbrød med hummus til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

1 dåse kikærter
2 spsk tahin (sesampasta)
1 fed hvidløg
citronsaft
ca. ½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt og evt. sød paprika

Tabouleh
300 g couscous
½ tsk salt
1 rød peber, skåret i meget fine tern
1 dusk bredbladet persille, finthakket
1 dusk frisk mynte, finthakket
2 stængler forårsløg, meget fint strimlet
saft fra 1 citron
ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
falafler, beregn 4 pr person
fladbrød eller pitabrød

Sådan laver du fladbrød med hummus

1. Lav hummussen ved at blende kikærter med citronsaft, olivenolie, tahin, hvidløg. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker den mere cremet. Smag til med salt, peber og evt. tørret, sød paprika. Stil hummussen til side.

2. Overhæld couscoussen med kogende vand, så det dækker. Tilsæt salt og rør rundt, og lad couscoussen stå ca. ti min. Couscoussen er færdig, når vandet opsuget og de små korn møre. Tilsæt mere vand, hvis de stadig er hårde. Hæld evt. overskydende vand fra og bland den lune couscous med de finthakkede grøntsager og krydderurter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

3. Lad salaten stå på køkkenbordet indtil servering. Den bliver hård og mister sin smag, hvis den opbevares i køleskabet. Varm falaflerne i ovnen eller på panden, lun fladbrød eller pitabrød.

4. Servér begge dele sammen med hummus og tabouleh.