Flanksteak
SPONSORERET indhold

Flanksteak med tomatsalat med brød og feta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Flanksteak er en relativt sjældent brugt udskæring fra oksen, hvilket er synd, da den byder på stor smag og mørt bid – vel at mærke hvis den bliver tilberedt rigtigt. Det gør vi selvfølgelig!

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
28. jun. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 flanksteak på ca 1 kg
1 spsk olie
salt og peber

tomatsalat:
4 tykke skiver lyst brød af god kvalitet – gerne surdejsbrød
3 spsk olivenolie
4 mellemstore tomater
frisk basilikum
3-4 spsk olivenolie
3-4 spsk balsamicoeddike
100 g gede- eller fårefeta
evt. salt og peber

Sådan gør du

Smør kødet ind i olien, og læg den på den meget varme grill. Flanksteaken skal have ca 6-8 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på kødstykket. Den må dog gerne være rød i midten, når den skæres i skiver.

Gnid brødskiverne ind i lidt olie, og rist dem på grillen, indtil der er tydelige grillstreger på begge sider. Lad brødet køle af et par minutter. Skær tomaterne i store tern, riv brødet i store stykker, og vend det med tomater, olivenolie, eddike og basilikumblade. Smuldr fetaosten ovenpå.

Servér tomatsalaten med den grillede steak i tynde skiver ved siden af.

SE OGSÅ på Fitliving.dk: 12 opskrifter på sæsonens sundeste grillmad

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk