Flanksteak
Foto: Line Thit Klein | Flanksteak med tomatsalat med brød og feta
ALT for damerne

Flanksteak

Flanksteak med tomatsalat med brød og feta

Flanksteak er en relativt sjældent brugt udskæring fra oksen, hvilket er synd, da den byder på stor smag og mørt bid – vel at mærke hvis den bliver tilberedt rigtigt. Det gør vi selvfølgelig!

Af Cecilie Sofie Svensson 28.jun.2013 Mad

4

1 flanksteak på ca 1 kg
1 spsk olie
salt og peber

tomatsalat:
4 tykke skiver lyst brød af god kvalitet – gerne surdejsbrød
3 spsk olivenolie
4 mellemstore tomater
frisk basilikum
3-4 spsk olivenolie
3-4 spsk balsamicoeddike
100 g gede- eller fårefeta
evt. salt og peber

Sådan gør du

Smør kødet ind i olien, og læg den på den meget varme grill. Flanksteaken skal have ca 6-8 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på kødstykket. Den må dog gerne være rød i midten, når den skæres i skiver.

Gnid brødskiverne ind i lidt olie, og rist dem på grillen, indtil der er tydelige grillstreger på begge sider. Lad brødet køle af et par minutter. Skær tomaterne i store tern, riv brødet i store stykker, og vend det med tomater, olivenolie, eddike og basilikumblade. Smuldr fetaosten ovenpå.

Servér tomatsalaten med den grillede steak i tynde skiver ved siden af.

SE OGSÅ på Fitliving.dk: 12 opskrifter på sæsonens sundeste grillmad

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk

Henter...