Flæskesteg med grønt
SPONSORERET indhold

Flæskesteg med grønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er både praktisk og populært at lave en steg til gæste- og fødselsdagsmiddage. Her er valgt en flæskesteg, der serveres med lette forårssalater.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 1 1/2 time
Kødet er fryse-egnet
ca. 1 kg svinekam med ridset svær
friskkværnet peber og lidt salt
ca. 1 spsk groft salt
Kartoffelsne:
1 kg melede kartofler
2-3 spsk smør
Grønsager:
250 g grønne bønner
1 grønt salathoved (f.eks. krølsalat)
6-8 radiser (skiver)
4 tomater (både)
1 dl salatdressing (f.eks. vinaigrette se boks)

  1. Flæskesteg: Sørg for, at sværen på stegen er ridset helt igennem. Krydr med peber og gnid salt ned imellem sværene, og læg stegen i en bradepande med lidt vand i bunden.
  2. Sæt den i ovnen og tænd på 200 grader. Steg ca. 1 time og 15 min., til stegetermometeret viser 55 grader. Er sværen sprød, steges stegen videre, til centrumtemperaturen er 65 grader.
  3. Er sværen ikke sprød, sættes temperaturen op til 225 grader. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 20 min.
  4. Kartoffelsne:
    Kog kartofler, og pres dem igennem en kartoffelpresse. Smag til med smør, salt og peber.
  5. Grønsager:
    Kog bønnerne et par minutter og dryp dem af. Vend dem i dressingen sammen med salat, tomater og radiser.
  6. Anret skiver af flæskesteg med kartoffelsne og grønsager og servér.