Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 1 1/2 time
Kødet er fryse-egnet
ca. 1 kg svinekam med ridset svær
friskkværnet peber og lidt salt
ca. 1 spsk groft salt
Kartoffelsne:
1 kg melede kartofler
2-3 spsk smør
Grønsager:
250 g grønne bønner
1 grønt salathoved (f.eks. krølsalat)
6-8 radiser (skiver)
4 tomater (både)
1 dl salatdressing (f.eks. vinaigrette se boks)
- Flæskesteg: Sørg for, at sværen på stegen er ridset helt igennem. Krydr med peber og gnid salt ned imellem sværene, og læg stegen i en bradepande med lidt vand i bunden.
- Sæt den i ovnen og tænd på 200 grader. Steg ca. 1 time og 15 min., til stegetermometeret viser 55 grader. Er sværen sprød, steges stegen videre, til centrumtemperaturen er 65 grader.
- Er sværen ikke sprød, sættes temperaturen op til 225 grader. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 20 min.
- Kartoffelsne:
Kog kartofler, og pres dem igennem en kartoffelpresse. Smag til med smør, salt og peber. - Grønsager:
Kog bønnerne et par minutter og dryp dem af. Vend dem i dressingen sammen med salat, tomater og radiser. - Anret skiver af flæskesteg med kartoffelsne og grønsager og servér.