Flæskesteg med sprøde svær.
Foto: Maria Warnke Nørregaard | Flæskesteg med sprøde svær.
ALT for damerne

Sprød og saftig flæskesteg

Sådan får du sværen på flæskestegen sprød

Saftig stegt flæskesteg med sprød svær er skønt. Gem resterne af stegen til lækre flæskestegssandwich i juledagene. Lav f.eks. en hurtig spicy agurkesalat, og server dine sandwiches med skiver af kød, sprød salat, rødkål og agurkesalat. En opskrift af Pernille Skjødt.

Af Redaktionen 08.dec.2016 Mad

2 TIME 0 MIN.

Flæskesteg med sprød svær til 6-8 personer

1½-2 kg kamsteg med svær og uden ben
1 spsk salt
evt. laurbærblade

Tilbehør:
hvide kartofler, brunede kartofler, sauce, rødkål og f.eks. juleinspirerede salater

Sådan steger du flæskesteg med sprød svær

Tjek at sværen på din flæskesteg er ridset gennem svær og fedt, ellers ridser du forsigtigt med en skarp kniv mellem sværene (på den måde bliver sværene nemmere sprøde).

SE OGSÅ: Her er tilbehøret til din julemiddag

Læg flæskestegen i et ovnfast fad, gnid salt på sværen. Sæt stegen i en kold ovn, tænd ovnen på 200 grader, og steg flæskestegen i 1½ time, til den er gennemstegt med en centrumstemperatur på ca. 65 grader. Lad stegen hvile i 15 minutter, før den skæres i skiver.

 LÆS MERE: Her er julens bedste vine

Hvis sværen ikke er sprød ved spisetid, skrues ovnen op på 275 grader eller grill. Sæt flæskestegen ind under grillen, og steg den, indtil sværen er sprød. Husk at holde øje med, at den ikke bliver brændt.

 STOR GUIDE: Sådan laver du julemaden uden stress

Skær skiver af flæskestegen, og anret på et fad. Server med sauce, brunede og hvide kartofler, rødkål og juleinspirerede salater med sprødt grønt og tørret frugt.

 

TIP Beregn 175-200 g flæskesteg per person.

Henter...