Flere favoritter på kaffebordet: Kanelkager og fløderuller
SPONSORERET indhold

Flere favoritter på kaffebordet: Kanelkager og fløderuller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kanelkagerne bages i delikate portionsstørrelser, og både kanelkager og fløderuller skal først fyldes med flødeskum lige inden servering. En imponerende dessert, der er en konditor værdig.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Fløderuller
(ca. 10 stk.)
1 pakke frosne butterdejsplader
æggehvide
tesukker
25 g mandler (finthakkede)
Fyld:
2 dl piskefløde
1 spsk sukker
gelé
Kanelkager
(6 stk.)
150 g smør
150 g sukker (ca. 1½ dl)
1 æg (str. mellem)
1 spsk stødt kanel
200 g mel (ca. 3½ dl)
Fyld:
3 dl piskefløde
Pynt:
150 g chokolade

  1. Fløderuller:
  2. Optø butterdejspladerne og rul dem lidt tyndere. Skær dem herefter i 2 cm brede stimler.
  3. Form alufolie til en rulle (3-4 cm i bredden og 8 cm lange), brug evt. en tom køkkenrulle, som omvikles med alufolie.
  4. Vikl dejstrimlerne omkring og sørg for, at hver strimmel overlapper den foregående, så de danner en fin rulle. Pensl oversiden med æggehvide og drys med tesukker blandet med finthakkede mandler.
  5. Bag rullerne ved 200 grader i ca. 20 min. Tag forsigtigt rullerne af, inden de bliver helt kolde.
  6. Fyld: Pisk fløden stiv med sukker og sprøjt dem i rullerne. Pynt med en geléklat i hver ende.
  7. Kanelkager:
  8. Rør blødt smør og sukker sammen. Rør ægget i. Bland kanel i melet og vend det i dejen. Aftegn bunde på bagepapir lagt på bagepladen (12 cm i diam.). Smør dejen ud herpå. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 5 min. Lad dem svale lidt på pladen, inden de tages af.
  9. Pisk fløden til skum og læg bundene sammen med flødeskum i fire eller flere lag, alt efter ønske. Smelt chokoladen og kom det på de øverste bunde.