Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20-25 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
200 g mel (3½ dl)
150 g smør
50 g sukker (¾ dl)
1 æggehvide
2-3 spsk fløde
Fyld:
1 1⁄2 dl godt hindbærsyltetøj
Endvidere:
1 sammenpisket æg,
tesukker
- Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen. Sæt dejen køligt en halv times tid.
- Rul 2⁄3 del af dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (20 cm i diam.) med dejen. Brug gerne en form med løs bund.
- Fordel hindbærsyltetøj over, brug evt. også friske hindbær, hvis det er sæson.
- Rul resten af dejen ud og skær den i ½-1 cm brede strimler med en klejnespore. Læg dem over fyldet som fletværk. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker.
- Bag tærten ved 175-180 grader i 20-25 min.