Flettet hindbærstang
SPONSORERET indhold

Flettet hindbærstang

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De smukke flettede stænger er bagt med en lækker flødeostedej og fyldt med hindbærmarmelade. Hvis du følger instruktionerne, er det slet ikke så svært at flette stængerne.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe
21. mar. 2016 | Opskrift | Hjemmet
2 stænger, 10-12 snitter

Ingredienser

Flettet hindbærstang

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 3½ time
Bagetid: 20 min.


Dej:
200 g flødeost
200 g smør (blødt)
1 tsk. salt
ca. 350 g hvedemel


Fyld:
200 g hindbærmarmelade


Pynt:
1 æg
1 knsp. salt.
50-125 g flormelis
evt. 1-2 spsk. kogende vand
evt. 15 g frysetørrede hindbær

Sådan laver du en flettet hindbærstang

  1. Pisk flødeost og smør godt sammen. Tilsæt salt, og rør melet i lidt ad gangen. Saml dejen, pak den ind, og sæt den i køleskabet i 3 timer – eller natten over.
  2. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til firkanter (30x30 cm) på et mel-drysset bord. Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  3. Markér hvert dejstykke i 3 aflange stykker a 10 cm, og skær sidestykkerne i 1½-2 cm brede strimler med en dejskærer/pizzahjul. Fjern de 2 øverste og 2 nederste strimler på hver (se billede herunder).
  4. Smør marmeladen ud på dejens midterstykker, og fold øverste og nederste flap ind over marmeladen. Flet strimlerne ind mod midten (se foto).
  5. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl stængerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
  6. Pynt med sigtet flormelis (eller hvid glasur) og evt. frysetørrede hindbær.