Flettet mormorbrød med birkes
SPONSORERET indhold

Flettet mormorbrød med birkes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
25. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

25 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1½ tsk. salt
ca. 500 g hvedemel
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling,
evt. birkes

  1. Smelt smørret, og kom det i en skål. Rør mælken i. Når det er lunkent, udrøres gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
  2. Del dejen i 3 klumper. Rul dejen til tre pølser. Flet dem sammen til et brød. Lad det efterhæve 30 min. Pensl brødet med sammenpisket æg, og drys evt. med birkes. Bag brødet ca. 40 min. ved 200 gr. på nederste ovnribbe.