SPONSORERET indhold
Flettet yoghurtbrødkrans
(ca. til 15 pers. på en buffet)
Ingredienser
6 dl lunkent vand
25 g gær
4 dl fuldkornsspeltmel eller grahamsmel
3 dl havregryn
2 dl yoghurt
3½ tsk. salt
1 dl olie, gerne mandelolie
ca. 900 g hvedemel
Pynt:
3-4 spsk. havregryn
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning tildækket ved stuetemperatur 2-3 timer.
- Del dejen i 2. Den ene halvdel rulles til en lang pølse, som formes som en ring. Læg den på bagepapir på en bageplade. Pres den lidt flad. Del den anden halvdel i 3, som rulles til pølser. Flet dem sammen til en lang fletning. Læg fletningen over brødkransen, og tryk den let ned i den anden dej. Lad brødet hæve ca. 30 min. Pensl med vand, og drys med havregryn.
- Bag brødet ca. 40-50 min. ved 200 gr. på nederste ovnribbe.