Flødeleverpostej med bacon og æble
SPONSORERET indhold

Flødeleverpostej med bacon og æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
06. nov. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(2 store bakker eller flere små)

Ingredienser

½ kg svinelever
150 g fersk spæk
50 g bacon
2 løg
1 syrligt madæble
2 æg
2 tsk. salt
½ tsk. groftkværnet peber
1 tsk. allehånde
¼ tsk. stødte nelliker
125 g smør
100 g hvedemel
3 dl kogende mælk
2 dl piskefløde
Pynt:
125 g bacon i skiver, 200 g rensede champignon i kvarter samt æblebåde og persillekviste
Tilbehør:
rugbrød, syltede agurker og sky

  1. Hak lever, spæk, 50 g bacon og løg i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor. Riv løgene og æblet, og rør dem i. Rør æg, salt og krydderier i.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring, kom også fløden i. Kog jævningen sammen 2-3 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
  3. Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe ca. 1½ time. Bruger du små aluforme, skal de kun bage ca. 1 time.
  4. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner samt æblebåde og persillekviste.