Flødeostekage med brombær
Foto: Line Falck
Hjemmet

Flødeostekage med brombær - opskrift fra Hjemmet

Flødeostekage med brombær

Del på

Perfekt lagkage til brunch eller som dessert.

Af Line Falck 10.sep.2014 Mad

1 lagkage, ca. 12 stykker

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Hviletid: 2-3 timer
Lagkagebundene kan fryses
Lagkagebunde (evt. 2 færdigkøbte):
3 æg
100 g sukker
2 tsk. citronskal (økologisk)
½ stang vanilje
75 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
½ tsk. bagepulver
lidt smør til formen
Flødeostefyld:
300 g flødeost naturel
2 dl ymer (eller tykmælk)
150 g brombær
6 blade husblas
3 æg (delt i blommer og hvider)
175 g sukker
Drys:
lidt flormelis
Tilbehør:
portvinspocherede pærer:
12 små faste pærer
½ flaske portvin
½ l vand
200 g sukker
250 g brombær

  1. Bunde: 1. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet citronskal og kornene af vaniljestangen.
  2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i 20-30 min. ved 175 grader, til kagen er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
  4. Flæk kagen i 2 lagkagebunde. Læg den nederste bund i en springform beklædt med husholdningsfilm.
  5. Fyld: Rør flødeost sammen med ymer. Tilsæt brombær moset med en gaffel.
  6. Læg husblasbladene enkeltvis i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad.
  7. Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum med en elmikser. Pisk æggehviderne til skum.
  8. Rør den smeltede husblas i en stråle i æggeblommeskummet. Vend æggeblommeskummet sammen med flødeosteblandingen, og vend derefter æggehvideskummet i. Hæld fyldet i springformen. Læg en lagkagebund på toppen, og sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer, til den er stivnet. Pocherede pærer: Varm vinen op med vand og sukker til kogepunktet. Rør, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne, og fjern kernehusene med et melonjern (parisiennejern). Læg pærerne i den varme lage, så de er dækket af vinen, og varm forsigtigt op. Afhængigt af hvor hårde pærerne er, skal de simre i 5-15 min. ved svag varme.
  9. Drys flormelis igennem en si over kagen lige før servering. Servér flødeostekagen med afkølede portvinspocherede pærer og brombær.

    

Læs alt om lagkage Brombær Bagværk
Del på
Kommentarer (0)
Henter...