Flødeostekage med brombær
SPONSORERET indhold

Flødeostekage med brombær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Perfekt lagkage til brunch eller som dessert.

Af: Line Falck Foto: Line Falck
10. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 lagkage, ca. 12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Hviletid: 2-3 timer
Lagkagebundene kan fryses
Lagkagebunde (evt. 2 færdigkøbte):
3 æg
100 g sukker
2 tsk. citronskal (økologisk)
½ stang vanilje
75 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
½ tsk. bagepulver
lidt smør til formen
Flødeostefyld:
300 g flødeost naturel
2 dl ymer (eller tykmælk)
150 g brombær
6 blade husblas
3 æg (delt i blommer og hvider)
175 g sukker
Drys:
lidt flormelis
Tilbehør:
portvinspocherede pærer:
12 små faste pærer
½ flaske portvin
½ l vand
200 g sukker
250 g brombær

  1. Bunde: 1. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet citronskal og kornene af vaniljestangen.
  2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i 20-30 min. ved 175 grader, til kagen er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
  4. Flæk kagen i 2 lagkagebunde. Læg den nederste bund i en springform beklædt med husholdningsfilm.
  5. Fyld: Rør flødeost sammen med ymer. Tilsæt brombær moset med en gaffel.
  6. Læg husblasbladene enkeltvis i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad.
  7. Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum med en elmikser. Pisk æggehviderne til skum.
  8. Rør den smeltede husblas i en stråle i æggeblommeskummet. Vend æggeblommeskummet sammen med flødeosteblandingen, og vend derefter æggehvideskummet i. Hæld fyldet i springformen. Læg en lagkagebund på toppen, og sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer, til den er stivnet. Pocherede pærer: Varm vinen op med vand og sukker til kogepunktet. Rør, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne, og fjern kernehusene med et melonjern (parisiennejern). Læg pærerne i den varme lage, så de er dækket af vinen, og varm forsigtigt op. Afhængigt af hvor hårde pærerne er, skal de simre i 5-15 min. ved svag varme.
  9. Drys flormelis igennem en si over kagen lige før servering. Servér flødeostekagen med afkølede portvinspocherede pærer og brombær.