Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 45 min.
Fryseegnet uden pynt
Dej:
1 citron (økologisk)
50 g smør
125 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
175 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1 dl mælk
Creme:
125 g flødeost naturel
3 spsk. sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
300 g hindbær
Pynt:
150-200 g hindbær
2-3 spsk. flormelis
- Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.
- Rør blødt smør og sukker cremet, og rør ægget i. Tilsæt citronskal og vaniljesukker. Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Rør melet i dejen skiftevis med mælk, og tilsæt 3 spsk. citronsaft.
- Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm), og sæt den midt i ovnen ved 180 grader i 15 min.
- Creme: Pisk flødeosten cremet med sukker, og pisk æg og vaniljesukker i.
- Tag kagen ud af ovnen, og drys hindbærrene på i ét lag. Hæld cremen over bærrene, og sæt formen tilbage i ovnen 32/2014 Hjemmet.dk 23 i 25-30 min. Tjek med en trætandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 10 min. Løsn kagen fra formens kant med en kniv, tag kagen ud af formen, og lad den køle af.
- Servér kagen lun eller afkølet (men ikke køleskabskold) med friske bær og sigtet flormelis.