Flutes bagt med øl og fennikelfrø
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(3 stk.)
1 øl 33 cl (f.eks. porter eller maltøl)
2 dl yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk. tørrede fennikelfrø
2 spsk. mørk sirup
1 spsk. salt
ca. 300 g italiensk fuldkorns-durummel (f.eks. fra il Fornaio)
ca. 500 g hvedemel
1.
Hæld øl og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Stød fennikelfrø i en mor-ter, og kom dem i væsken sammen med sirup, salt og fuldkornsdurummel. Rør godt rundt. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen har konsistens som en tyk grød.
2.
Stil dejen tildækket til hæv-ning i køleskabet natten over.
3.
Vend dejen ud på et mel-drysset bord, og form til 3 flutes. Har du en flutesform, kan brødene lægges i den, ellers lægges de på en bageplade med bagepapir. Lad flutene hæve tildækket i ca. 30 min. et lunt sted.
4.
Pensl flutene med vand, og drys med mel. bag flutene ved 250 grader i ca. 10 min. Sænk varmen til 200 grader, og bag i yderligere ca. 10 min.
TIP
Hvis du ikke kan få fat i italiensk fuldkornsdurum-mel, så bland 100 g grahamsmel med 200 g durum-mel, og brug det i stedet.